dimarts, 25 de maig del 2021

Correcció de textos

A continuació trobareu 4 redaccions de les últimes, fetes per quatre alumnes diferents, un de cada classe del qual no desvelarem la identitat, però al qual intentarem corregir.


1r de batxillerat A: No siguis marica i deixa la nina!!!

La nostra societat, és una societat masclista, desde ben petits sempre ens ha educat igual, amb els típics estereotips que sempre son introduïts pels anuncis, amics, familiars i sobretot pels pares i mares. A les noies els regalen nines o cuinetes, mentre que als nois els regalen cotxes, avions o bicicletes. I no només trobem masclisme en les coses visuals, fins i tot la nostra llengua al llarg dels anys l'hem anat transformant cada cop més masclista.


Jo, quan era petit mai m'havia donat conta de tota aquesta farsa que ens monta la societat. Ja que per molts anuncis de cotxes, avions o pistoles de joguina que em fiquessin al davant, sempre era el germà petit que es demanava un nina o una fada per nadal, el cosí simpàtic que preferia col·leccionar cromos de les Monster High que de fútbol, el noiet que quan estava sol a casa s'anava a l'habitació de sa germana per emprovar-se la seva roba, aquell fill que era feliç sent ell mateix, que no es deixava influenciar per aquella societat. Ara que ja han passat uns anys m'imagino com la gent em deuria haver mirat quan estava sent jo mateix, aquelles mirades que segurament em dirigien o aquelles coses que segurament deien a les meves esquenes sense que em donés conta. Sincerament em sento bastant orgullós d'haver tingut aquella infància, o millor dit d'haver sigut aquell noi petit i simpàtic que era feliç sent qui era. Però com veiem, al llarg del temps gràcies a la nostra societat tot això ha anat canviant, i aquells matisos que em feien ser diferent s'han esfumat.

A nivell més global, finalment la societat a aconseguit que el nostre propi món adopti un carácter purament masclista. En el cas del serveis públics només als lavabos de noies hi ha canviador pels nadon: amb això ens estan dient que les dones son les que han de canviar sempre els bolquers ?. Quan fan conferències als hospitals, la nostra llengua ha creat que els anomenem els metges i les infermeres: per què mai podem dir els infermers? O, fins i tot en paraules com ''zorra'', referint-nos a una prostituta; però a l'hora de cambiar la paraula de gènere, ens estem referint a astut, trapella...

Bàsicament la nostra societat finalment hem d'admetre que és masclista. Hi ha característiques on es nota més i d'altres, com a la llengua, on es nota menys. Ja sabem que tot no canvia d'un dia per l'altre, però si volem que tot això comenci a canviar, l'únic que hem de fer és ser qui volem ser, expressar-nos com nosaltres ens identifiquem, vestir-nos com ens vingui de gust i sobretot no pensar en el que pensen de tu els demés.

1r de batxillerat B: Que pensem d’una noia que balla “twerk”?
A l’actualitat, gairebé tot el món coneix el “twerk”, potser l’hem vist més vegades en el videoclips de música on hi surten unes noies ballant el “twerk” que consisteix en “moure el cul” cosa que per a certes persones no hi troben gens bé perquè els hi sembla un ball “eròtic i sexual”, però n’hi ha altres que opinen diferent amb la idea de que el “twerk” és un ball que com tots els balls, podem passar-ho bé i sentir-se lliures. El ”twerk” originàriament es va crear a àfrica en molts anys darrers, les persones que el ballen eren esclaus amb altre nom “mapouka”, però després es va traslladar en tot el món però la primera vegada va ser a EEUU on va aparèixer el “twerk” i poc poc a altres llocs pero no tots són iguals. 

En la meva opinió personal, crec que no té cap problema que una noia balli “twerk” perquè, com s’ha dit abans, el “twerk t’ajuda a passar-ho bé i sentir-se lliure però que sigui eròtic i sexual no pot ser-hi perquè és un tipus de ball més que es pot ballar en qualsevol lloc i moment,però hi uns col·lectius als qui no estan d’acord , generalment tots són homes, perquè per ells els hi sembla sexual i eròtic
Crec que hem de fer que el “twerk” es pugui ballar tothom incluint homes i dones sense cap desigualtat, però actualment no pasa això és per tant que hi hagi opinions negatives sobre el “twerk”, s’ha trobar una manera que el “twerk” es pugui fer sense cap perjudici, pot ser a través de moltes maneres, reflexionant, fer una revolució, fer que tothom hi balli etc… amb la finalitat de passar-ho bé una estona amb nostre propi cos.
1r de batxillerat C: La desigualtat al mon laboral
En aquest article, la meva intenció és tractar sobre les desigualtats que pateixen sobretot les dones en l'àmbit de treball, com bé reflexa el curt de “Cosas de chicos”, on ens mostra les injustícies i preocupacions que pateixen les dones, pero traslladades a tres homes.
Fent això, s’aconsegueix emfatitzar en el missatge, en molts casos ridiculitzant els tres actors, per fer veure que certes coses que em normalitzat en les dones,no ens sembla tan atractiu veure-ho en un home.

En la meva opinió, aquest vídeo retracta molt bé moltes de les injustícies que la dona pateix en l'àmbit laboral, i les dificultats que pateix en la carrera, que el que fa és dificultar la possibilitat de tenir una vida normal en la que amb el temps, els treballadors van progressant en el mon laboral. En comptes d’això, les dones han de soportar comentaris obscens, proposicions que no son correctes en l'àmbit laboral o injustícies en el salari o en el lloc de treball que ocupen.
Segons deixa veure el curtmetratge, com a conseqüència d’aquestes accions negatives se’n pot derivar traumes o complexes, ja que es dóna per suposat que per tenir un bon lloc de treball has de tenir un cos estètic.
També és veritat que crec jo que en alguns moments del video exagera algún dialeg, però com jo soc del gènere masculí, em poden semblar més lleugers problemes que realment són molt preocupants, això ja és una qüestió de punts de vista.
Sí que és veritat que poc a poc les coses van millorant, però encara queda molt camí per recórrer, tot i que no tinc cap dubte de que arribarà un moment que hi haurà una igualtat real, en la que trobarem condicions igualitàries per tots.
No obstant això, és una lluita que hem de fer tots junts ja que només en la unitat es on es troba la força, on realment es té poder per canviar les coses i fer-les més justes.
1r de batxillerat D: Títol: Una societat matriarca
Introducció Voldria manifestar la meva opinió sobre el curtmetratge que mostra un món on els homes son dones.

Tesi Aquesta és una mostra clara del que pateixen les dones al día a día en els països del primer món , per no parlar de les dels països subdesenvolupats, invertint els papers, els homes estan sota les dones socialment.
Argumentació En primer lloc, els homes són els que s'ocupen totalment dels fills, acompanyant-los a tots llocs i cuidant d'ells, fet que podem apreciar actualment on les dones generalment són les que passen la major part del temps amb ells.
En segon lloc, els actes de misandria realitzats per les dones al carrer cap al protagonista són totalment realistes, ja que les dones han d'aguantar aquests comentaris i abusos sexuals cada dia.
Finalment, quan el protagonista va a denunciar l'agressió, se li qüestiona la versió dels fets e inclús se li culpa per la manera en la que anava vestit.

Conclusió Així doncs, aquest curtmetratge ens fa reflexionar, sobretot als homes, ja que ens posem en la pell de les dones, quina és la societat en la que volem viure, una on la dona es senti oprimida diàriament, o en una societat equalitària on tots siguem lliures de sortir al carrer sense por a patir cap agressió, ja sigui verbal o física.


2 comentaris:

  1. Bon dia, Montserrat,

    Acsbí Magisteri (tinc el teu títol de mestre) i ara faig un treball sobre el matriarcalisme vinculat amb la llengua catalana.

    Pots trobar molta informació en relació amb el matriarcalisme, en la web Malandia (https://malandia.cat), sobretot, des de les entrades de juny del 2020 i, més encara, des de les de novembre del 2020.

    El meu correu electrònic és flotant.43@gmail.com.

    Una forta abraçada i avant amb els estudis i amb lo que, amb bon cor, et faça feliç,

    Lluís Barberà i Guillem
    C/ Dr. Sabater Fornés, 16-2a
    46970 Alaquàs (l'Horta de València)
    flotant.43@gmail.com

    ResponElimina
  2. Bon dia, Montserrat,

    Acabí Magisteri (tinc el teu títol de mestre) i ara faig un treball sobre el matriarcalisme vinculat amb la llengua catalana.

    Pots trobar molta informació en relació amb el matriarcalisme, en la web Malandia (https://malandia.cat), sobretot, des de les entrades de juny del 2020 i, més encara, des de les de novembre del 2020.

    El meu correu electrònic és flotant.43@gmail.com.

    Una forta abraçada i avant amb els estudis i amb lo que, amb bon cor, et faça feliç,

    Lluís Barberà i Guillem
    C/ Dr. Sabater Fornés, 16-2a
    46970 Alaquàs (l'Horta de València)
    flotant.43@gmail.com

    ResponElimina