A continuació trobareu 4 redaccions de les últimes, fetes per quatre alumnes diferents, un de cada classe del qual no desvelarem la identitat, però al qual intentarem corregir.
1r de batxillerat A: No siguis marica i deixa la nina!!!
La nostra societat, és una societat masclista, desde ben petits sempre ens ha educat igual, amb els típics estereotips que sempre son introduïts pels anuncis, amics, familiars i sobretot pels pares i mares. A les noies els regalen nines o cuinetes, mentre que als nois els regalen cotxes, avions o bicicletes. I no només trobem masclisme en les coses visuals, fins i tot la nostra llengua al llarg dels anys l'hem anat transformant cada cop més masclista.
Jo, quan era petit mai m'havia donat conta de tota aquesta farsa que ens monta la societat. Ja que per molts anuncis de cotxes, avions o pistoles de joguina que em fiquessin al davant, sempre era el germà petit que es demanava un nina o una fada per nadal, el cosí simpàtic que preferia col·leccionar cromos de les Monster High que de fútbol, el noiet que quan estava sol a casa s'anava a l'habitació de sa germana per emprovar-se la seva roba, aquell fill que era feliç sent ell mateix, que no es deixava influenciar per aquella societat. Ara que ja han passat uns anys m'imagino com la gent em deuria haver mirat quan estava sent jo mateix, aquelles mirades que segurament em dirigien o aquelles coses que segurament deien a les meves esquenes sense que em donés conta. Sincerament em sento bastant orgullós d'haver tingut aquella infància, o millor dit d'haver sigut aquell noi petit i simpàtic que era feliç sent qui era. Però com veiem, al llarg del temps gràcies a la nostra societat tot això ha anat canviant, i aquells matisos que em feien ser diferent s'han esfumat.
A nivell més global, finalment la societat a aconseguit que el nostre propi món adopti un carácter purament masclista. En el cas del serveis públics només als lavabos de noies hi ha canviador pels nadon: amb això ens estan dient que les dones son les que han de canviar sempre els bolquers ?. Quan fan conferències als hospitals, la nostra llengua ha creat que els anomenem els metges i les infermeres: per què mai podem dir els infermers? O, fins i tot en paraules com ''zorra'', referint-nos a una prostituta; però a l'hora de cambiar la paraula de gènere, ens estem referint a astut, trapella...Bàsicament la nostra societat finalment hem d'admetre que és masclista. Hi ha característiques on es nota més i d'altres, com a la llengua, on es nota menys. Ja sabem que tot no canvia d'un dia per l'altre, però si volem que tot això comenci a canviar, l'únic que hem de fer és ser qui volem ser, expressar-nos com nosaltres ens identifiquem, vestir-nos com ens vingui de gust i sobretot no pensar en el que pensen de tu els demés.